Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін оголосив про початок роботи конкурсної комісії антикорупційного агентства


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабінет міністр оголосив про початок роботи конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції, повідомляє прес-служба КМУ.

Напередодні активісти заявили, що склад комісії з відбору керівників Національного агентства із запобігання корупції Кабмін затвердив, порушуючи норми закону.

Відповідно до закону, комісія має обиратися за принципом: 4 представники від громадськості і по одному представнику від парламенту, уряду, президента та керівник Нацагенства з питань державної служби. Проте активістам здалося підозрілим, що більш як половина запрошених громадських організацій проголосували за чотирьох кандидатів.

Також у Transparency International Україна заявили, що під час перевірки біографій виявилося, що деякі організації зареєстровані за однаковою адресою, а секретаріат Кабміну не перевірив їхній антикорупційний досвід.

Проте у Кабміні відкидають звинувачення активістів.

У березні уряд створив Національне агентство з питань запобігання корупції, очікується, що агентство запрацює до кінця цього року.

Створення агентства передбачається законом «Про запобігання корупції», ухваленим 14 жовтня 2014 року. Відповідно до закону, члени агентства призначаються на посаду Кабміном строком на чотири роки за результатами конкурсу.

Закон про запобігання корупції визначає спеціально уповноважені органи у сфері протидії корупції. Окрім Нацагентства з питань запобігання корупції, ними є органи прокуратури, органи внутрішніх справ, а також Національне антикорупційне бюро України.

XS
SM
MD
LG