Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок пожежі нафтобази на Київщині є п’ять загиблих – Турчинов


Під час гасіння пожежі, фото 10 червня 2015 року
Під час гасіння пожежі, фото 10 червня 2015 року

Унаслідок пожежі на нафтобазі, що триває в Київській області, загинуло п’ять людей, із них троє рятувальників, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Він наголосив, що боротьба з пожежею виявила надзвичайно низьке технічне оснащення пожежників – відсутність сучасних засобів захисту та гасіння, повідомляє прес-служба РНБО.

Крім того, секретар РНБО зауважив про незаконність будівництва нафтобази, за його словами, людьми, наближеними до колишнього президента Віктора Януковича «безпосередньо за парканом військової частини, щоб безкоштовно використовувати логістичну інфраструктуру, побудовану військовими».

За його словами, «слідство розглядає версію, що підпал був не випадковістю – щоб сховати нафтопродукти, щодо яких тривало слідство в МВС».

Досі повідомляли про чотирьох загиблих унаслідок пожежі на нафтобазі, що триває вже четверту добу, і одного зниклого безвісти – залізничника з пожежного потяга.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на 19-у годину на базі далі горіли три резервуари ємністю 900 кубометрів, але ситуація перебуває під контролем – зокрема, пожежники й рятувальники контролюють уже половину території нафтобази.

XS
SM
MD
LG