Доступність посилання

ТОП новини

Росія воює проти «Новоросії»? (Огляд преси)


Учорашні прокремлівські соратники знищують один одного з такою люттю, з якою не воюють проти «укропів»

Влітку українським політикам, економістам і військовим буде не до відпочинку, переконує газета «Сегодня». За прогнозами експертів, на сході країни буде неспокійно, стабільність гривні залежатиме від траншу МВФ, а депутатам доведеться знайти компроміс. Адже їм до старту виборчої кампанії потрібно завершити ще й адмінреформу. Бо укрупнення районів тягне за собою і зміну меж виборчих округів. Що ж до економіки, то експерти обіцяють, що літні місяці будуть відносно спокійними. Гривня буде стабільною, а інфляція незначною. А ось на Донбасі продовжуватимуться сутички, адже на окупованих територіях багато військ і техніки. І ці війська повинні відпрацьовувати гроші, які їм платять, виконуючи поставлені політиками задачі: створювати напруженість, стріляти, атакувати. Але для повномасштабних боїв недостатньо сил і озброєння, переконані експерти. Заголовок статті – «Ціни сповільняться, а Верховна Рада піде у вибори».

Росія воює проти «Новоросії»? (Огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Великого літнього наступу не буде», – погоджується і «Газета по-українськи». У статті під такою назвою видання пише, що Росія боїться повернення додому своїх громадян, які воюють на Донбасі. Це переважно члени праворадикальних і ліворадикальних організацій. Вони об’єдналися в бригаду «Пятнашка». Через неї пройшло вже близько 2 тисяч осіб.

Утім, як пише «Український тиждень», гризня в лавах бойовиків так званої «Новоросії» сягнула та­ких масштабів, що прихову­вати її вже неможливо. Як­що спочатку внутрішні кон­флікти в угрупованнях «ЛНР» і «ДНР» намага­лися замовчувати, не виносячи сміття з хати, а проросійські спі­кери демонстрували одностай­ний оптимізм, передрікаючи швидкий розпад України та створення на базі її південно-східних областей нового росій­ського сателіта – так званої «Новоросії», то згодом увесь бруд внутрішніх чвар став виливатися в публіч­ний простір. А останнім часом серед прихильників невизнаних республік узагалі намітився роз­кол на прокремлівський та анти­кремлівський блоки. Якщо перші вважають взірцем для насліду­вання Путіна й сучасну Росію, то другі переконані, що останній давно вже «Новоросію» злив, а отже, треба діяти самим, усупереч безвольній і продажній російській політиці. Війна між двома крилами се­паратистського руху точиться не­абияка. Учорашні соратники зне­шкоджують один одного з такою люттю, з якою не воюють проти «укропів». При цьому пе­ремагає, звісно ж, прокремлів­ська фракція, за якою стоять і ре­альні гроші, і реальний ресурс. Заголовок статті «Росія проти «Новоросії».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG