Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: затримано 4 міліціонерів, які вивозили зброю зі складів МВС для «тітушок» під час Майдану


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що наразі затримано четверо співробітників МВС, які за наказом екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка вивозили зі складів МВС автомати для бандформувань під час Євромайдану.

«Із резервних складів МВС під час подій на Майдані пропало 408 автоматів АКСУ. Протягом всього року розслідування ми вилучили три таких автомати, а вчора і сьогодні, внаслідок спільної операції ГПУ та МВС, були арештовані 4 співробітники МВС, в тому числі один екс-співробітник, майор спецпідрозділу, який безпосередньо вивозив автомати зі складу МВС і передавав незаконним бандитським формуванням», – зазначив міністр на засіданні Кабміну.

Сьогодні затримані троє чинних працівників цих складів, уточнив Аваков.

Учора Генпрокуратура повідомила про затримання підозрюваного, причетного до вивезення зброї і бойових припасів зі складів МВС.

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом організації та вчинення з грудня 2013 до лютого 2014 років злочинів так званими «тітушками» щодо учасників Майдану.

У квітні минулого року глава МВС Арсен Аваков заявляв, що слідство встановило тісний зв’язок екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з керівником медіа-холдингу «Контакт» Віктором Зубрицьким, який, за даними МВС, координував діяльність «тітушок», починаючи від Автомайдану й закінчуючи тими групами, які діяли в районі Михайлівської площі, Кріпосного провулку і Маріїнського парку 18-19 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG