Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко: екс-заступник генпрокурора є співвласником нафтобази «БРСМ-Нафта»


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко називає колишнього заступника генерального прокурора співвласником нафтобази компанії «БРСМ-Нафта» на Київщині, де сталася пожежа.

«Через офшори він фактично був співвласником цієї незаконної нафтобази», – зазначив він.

Наливайченко не назвав прізвища екс-заступника генпрокурора, проте зазначив, що він обіймав посаду в жовтні 2014 року.

Раніше Наливайченко заявив, що мережа автозаправних комплексів «БРСМ-Нафта» і нафтобази належали колишньому міністрові енергетики й вугільної промисловості Едуарду Ставицькому.

8 червня на нафтобазі «БРСМ-нафта» біля Василькова почалася пожежа. Сьогодні у ДСНС повідомили, що відкритих осередків вогню на нафтобазі немає, наразі рятувальники контролюють 100% території нафтобази. У результаті пожежі загинули 5 людей.

Міліція за фактом пожежі відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 273 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тяжкі наслідки).

У МВС розглядають чотири версії причин пожежі: порушення правил безпеки при експлуатації обладнання для перекачування та змішування пально-мастильних матеріалів, недотримання персоналом технологічного процесу, навмисний підпал з метою дискредитації компанії «БРСМ-нафта» і підпал з метою приховання розтрати керівництвом компанії «БРСМ» пально-мастильних матеріалів і отримання страхових компенсацій.

У компанії «БРСМ-нафта» спочатку основною версією пожежі на нафтобазі назвали навмисний підпал, сьогодні заявили, що головною версією «підриву нафтобази є терористичний акт, здійснений диверсійною групою».

XS
SM
MD
LG