Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу 6 військових загинули, 14 поранені – речник АТО


Речник адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу внаслідок бойових дій 6 українських військовослужбовців загинули, 14 були поранені.

Крім того, повідомив він на брифінгу, протягом попереднього дня, п’ятниці, 12 червня, сепаратисти стріляли не тільки по позиціях українських військ, а й по житлових кварталах. Зокрема, зафіксовано танкові обстріли Авдіївки та Водяного з боку незаконних збройних формувань.

На донецькому напрямку зберігалася дуже неспокійна обстановка поблизу аеропорту: ворог кинув у бій танки, БМП та важку артилерію. Потужних мінометних та артилерійських обстрілів було завдано по українських позиціях поблизу Мар’їнки та Красногорівки. Не вщухає ворожий вогонь і біля Горлівки, особливо в районі Світлодарська, повідомив речник.

Натомість на маріупольському напрямку режим тиші дотримувався у п’ятницю майже зразково, сказав він. Було зафіксовано лише 2 випадки ведення вогню по українських позиціях із боку противника – у Широкині з гранатометів та в Чермалику зі 122-міліметрових гармат.

На луганському напрямку бойовики здійснили мінометний обстріл біля селища Золоте та міста Щастя. Поодинокі провокації ворога з використанням стрілецької зброї зафіксовані у Станично-Луганському районі та біля села Новотошківське.

А за інформацією Державної прикордонної служби, у п’ятницю в зоні антитерористичної операції було зафіксовано 19 польотів ворожих безпілотників.

Крім того, сказав Лисенко, «російсько-терористичні війська продовжують руйнувати інфраструктуру Донбасу». Зокрема, в результаті мінометного обстрілу з боку сепаратистів пошкоджено газопровід на території Ясинуватського району, який живить Маріуполь, Селидове, Авдіївку.

Також у п’ятницю вранці на перегоні між Світлодарськом і Попасною підірвано залізничну колію. Пошкоджено міст та залізничне полотно. Потерпілих немає, але рух поїздів зупинено. По цій колії доставляється паливо на Вуглегірську ТЕС у Світлодарську.

Сепаратисти, зі свого боку, заявляють, що українські війська протягом попередньої доби обстрілювали захоплені ними території, внаслідок чого на захопленій ними частині Донеччини поранені дві цивільні особи, на Луганщині одна. Про потерпілих бойовиків вони нічого не повідомляють.

XS
SM
MD
LG