Доступність посилання

ТОП новини

АТО: після півночі бойовики найбільше обстрілювали Мар’їнку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У прес-центрі антитерористичної операції у понеділок вранці повідомляють про чергове порушення бойовиками за минулу ніч мінських домовленостей та інтенсивні обстріли позицій українських військових з різних видів зброї. Про це йдеться у повідомленні на сторінці прес-центру у Фейсбуку.

«Із заборонених мінськими домовленостями мінометів та гаубиць калібром понад 100 міліметрів до півночі злочинці гатили по Опитному, Тарамчуку, Березовому. Пісках, Мар’їнці, Красногорівці. В районі Артемівська зі 120-міліметрових мінометів знову били по Золотому, а також Комишувасі. А на Луганщині – по Сокольниках. Після півночі найбільше обстрілів кремлівські посіпаки здійснили по Мар’їнці. Вони били з мінометів калібру 120 міліметрів та реактивних систем залпового вогню. Гранітне, Новогригорівка, Богданівка та Красногоровка обстрілювались з тимчасово окупованих територій зі 122-міліметрових гаубиць.З цих же систем найманці гатили по наших позиціях поблизу Степного, що на Луганщині, та двічі – по Новотошківському, біля Артемівська. Позиції Збройних сил України біля Опитного та Пісків обстрілював ворожий танк», – звітують в прес-центрі АТО.

Всього, за даними штабу АТО, минулої доби бойовики майже 100 разів обстрілювали позиції українських військ та мирні населені пункти. Від 18-ї години вчорашнього вечора і до ранку неділі бойовики 40 разів застосовували зброю проти українських військових.

Відносно найспокійніша ситуація була біля Маріуполя, вночі військові фіксували лише поодинокі випадки застосування стрілецької зброї та гранатометів.

Крім того, за даними прес-центру АТО, за ніч бойовики підняли в небо 16 безпілотників.

Сайти сепаратистів наразі не подають інформації про те, як минула ніч на Донбасі.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG