Доступність посилання

ТОП новини

СБУ вручила повістку екс-заступнику генпрокурора Даниленку – Лубківський


Маркіян Лубківський
Маркіян Лубківський

Служба Безпеки України вручила повістку колишньому заступнику генпрокурора Анатолію Даниленку, повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

За його словами, Даниленка викликають в СБУ на допит 19 червня на 11:00.

15 червня Валентин Наливайченко заявив, що вимагає від Генеральної прокуратури дозволу на затримання Анатолія Даниленка у справі щодо незаконної діяльності нафтобази компанії «БРСМ-нафта» на Київщині. Перед тим, 12 червня, голова СБУ вже заявляв про те, що один із колишніх заступників генпрокурора був фактичним співвласником цієї нафтобази через офшори, але тоді не називав його імені. У зв’язку з цією заявою, як повідомляв його радник Маркіян Лубківський, керівника СБУ викликали на допит до Генпрокуратури.

Даниленко виступив на кількох телеканалах із заявами, що він заперечує причетність до нафтобази на Київщині, де триває пожежа, і додав, що буде позиватися до голови Служби безпеки України через його заяви.

15 червня стало відомо, що голову СБУ Валентина Наливайченка можуть звільнити з займаної посади. У парламентській більшості немає одностайної позиції з цього питання, а президент ще не робив відповідного подання, проте у «Блоці Петра Порошенка» звільнення назвали неминучим.

У СБУ 12 червня повідомили про відкриття кримінального провадження за статтею 441 (екоцид) у зв’язку з пожежею на нафтобазі в Київській області, внаслідок якої загинули 5 людей, 15 постраждали.

Даниленко був призначений заступником Генпрокурора у червні минулого року, звільнили його у лютому 2015 року.

На дотичні теми:

16.06.2015
Наливайченко ініціює відкриття справи проти голови КСУ

Бауліна підозрюють у скоєнні злочину, який спричинив «тяжкі наслідки – узурпацію влади Віктором Януковичем» далі
15.06.2015
Замість Наливайченка головою СБУ можуть призначити Грицака – Ляшко

У парламентській більшості шукають голоси, щоб звільнити голову СБУ за поданням президента, хоч такого документа у парламенті ще не бачили далі
XS
SM
MD
LG