Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко збирає лідерів фракцій щодо питання відставки Наливайченка


Верховна Рада, 21 травня 2015 року
Верховна Рада, 21 травня 2015 року

Президент України Петро Порошенко збирає на 18:00 лідерів фракцій парламенту, щоб вкотре обговорити ймовірну відставку голови СБУ Валентина Наливайченка. Про це повідомив керівник фракції «Самопоміч» Олег Березюк.

«Сьогодні ввечері ми будемо мати зустріч з президентом України для того, щоб обговорити наші спостереження з гарантом Конституції та головнокомандувачем, тому що розбалансованість правоохоронних органів є загрозою для національної безпеки», – сказав він.

Інформацію про зустріч з представниками фракцій підтвердила також і лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

«Я буду на 18:00 у президента обов’язково», – зазначила вона.

Також прем’єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що о 18:00 відбудеться зустріч глави уряду та президента з лідерами фракцій щодо ухвалення законів у рамках співпраці з МВФ.

15 червня стало відомо, що голову СБУ Валентина Наливайченка можуть звільнити з займаної посади. У парламентській більшості немає одностайної позиції з цього питання, а президент ще не робив відповідного подання, проте у «Блоці Петра Порошенка» звільнення назвали неминучим. 15 червня відбулося засідання фракції «Блок Петра Порошенка», де обговорювали питання відставки Наливайченка.

Сьогодні народний депутат Андрій Іллєнко анонсував про внесення до парламенту проект постанови Верховної Ради про бездіяльність правоохоронних органів України та звільнення їхніх керівників. Наразі ця постанова на сайті Ради не зареєстрована, у парламенті, за словами Іллєнка, триває збір підписів за постанови про відставку генерального прокурора Віктора Шокіна, керівника Служби безпеки України Валентина Наливайченка та керівника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова.

XS
SM
MD
LG