Доступність посилання

ТОП новини

Поправка Конгресу США щодо «Азову» не вплине на надання Україні зброї – конгресмен


«Не було сумнівів, що поправка буде підтримана одноголосно. Її ідея – переконатися, що ми не спонсоруємо групи пов’язані з неонацистами»

Сенат США готується до остаточного голосування щодо бюджетного закону, який передбачає багатомільйонну допомогу на оборону Україні. Закон про національну оборону США на 2016 рік, який вже схвалила Палата представників, виділить Києву понад 300 мільйонів доларів лише військової допомоги. Раніше конгресмени внесли у закон поправки з вимогою не надавати Україні переносні повітряні ракети, а також заборонити американським військовим навчати бійців батальйону «Азов», звинувачених у неонацизмі.

У самому «Азові» заявили, що його бійці є патріотами та не апелюють до світових ідеологічних течій.

«Ідея переконатися, що ми не спонсоруємо групи, якимось чином пов’язані з неонацистами. Не було сумнівів, що така поправка буде прийнята одноголосно», – заявив конгресмен-демократ Брендон Бойл в інтерв’ю «Голосу Америки».

Застереження щодо конкретних осіб чи формувань в Україні не вплине на військову допомогу від США.

«Ніхто з моїх колег про це не каже. Це не буде впливати на перспективи України отримати зброю чи економічну допомогу. Я особисто приділяю багато часу, щоб переконатися, що Україна, в якій через дії Путіна та його російських поплічників загинуло понад 6 тисяч людей, отримала допомогу і грошима, і зброєю», – наголосив Бойл.

Зміни до законопроекту H.R. 2685 «Про видатки на оборону у 2015 році» у Палаті представників Конгресу США, в разі набрання чинності бюджетного закону, передбачатимуть, що полк «Азов» втратить право на американське фінансування, а Україні не постачатимуть переносні зенітно-ракетні комплекси. Ініціаторами таких змін виступили конгресмен-демократ Джон Коньєрс та конгресмен-республіканець Тед Його.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG