Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: є прямі докази участі у вбивстві Бузини 2 затриманих підозрюваних


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков стверджує, що під час двомісячного розслідування вбивства публіциста Олеся Бузини встановлені факти й отримані прямі докази про участь у цьому злочині групи осіб, зокрема, безпосередніх виконавців вбивства.

Він нагадав, що сьогодні вранці двоє підозрюваних були затримані, це чоловіки 1989 і 1990 років народження.

«Нами встановлено, коли, де і у кого зазначені особи купували автомобіль, на якому згодом стежили за Бузиною. Саме на цьому автомобілі злочинці і зникли з місця вбивства. Внаслідок вказівок автомобіль був встановлений і вилучені речові докази. За результатами проведених судових експертиз отримані прямі докази причетності зазначених осіб до скоєння цього вбивства», – написав Аваков на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, слідство має «експертизи ДНК з кинутої злочинцями одягу з місця злочину, експертизи слідів в автомобілі, прямі впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних у злочині».

Раніше сьогодні прокуратура Києва повідомила про затримання 18 червня двох підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини.

За повідомленням, їм готуються висловити підозру за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), а також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Журналіста Олеся Бузину вбили 16 квітня на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі столиці біля будинку, де він жив.

XS
SM
MD
LG