Доступність посилання

ТОП новини

Справа вбивства Бузини. Затримано підозрюваних


Олесь Бузина
Олесь Бузина

Аваков заявляє, що один із затриманих служив у спецроті МВС «Гарпун», а колишній командир підозрюваного каже, що «по службі його знає лише з хорошого боку»

Правоохоронні відомства заявляють про затримання трьох підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини. Про затримання двох із них вранці 18 червня повідомила Генеральна прокуратура, ще одного підозрюваного, за повідомленням МВС, затримали невдовзі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав убивство «розкритим».

Аваков також заявив, що МВС має прямі докази причетності до вбивства двох підозрюваних.

«Нами встановлено, коли, де і у кого зазначені особи купували автомобіль, на якому згодом стежили за Бузиною. Саме на цьому автомобілі злочинці і зникли з місця вбивства. Внаслідок вказівок автомобіль був встановлений і вилучені речові докази. За результатами проведених судових експертиз отримані прямі докази причетності зазначених осіб до скоєння цього вбивства», – написав Аваков на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, слідство має «експертизи ДНК з кинутої злочинцями одягу з місця злочину, експертизи слідів в автомобілі, прямі впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних у злочині».

Згодом Арсен Аваков повідомив, що один із підозрюваних у вбивстві Бузини служив у спецроті Міністерства внутрішніх справ України «Гарпун».

Я прошу всіх ясно розуміти, що ніякі минулі заслуги, ніякі нинішні заслуги не виправдовують такого важкого злочину як вбивство
Арсен Аваков

Міністр заявив, що в пресі піднімуть «хвилю, що нібито патріоти, хороші люди вершать правосуддя». «Я прошу всіх ясно розуміти, що ніякі минулі заслуги, ніякі нинішні заслуги не виправдовують такого важкого злочину як вбивство. Наша позиція тут буде тверда і зрозуміла... Мотиви (злочину) і все інше буде встановлено в ході слідства», – заявив Аваков.

У той же час, командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Київ-2» Богдан Войцеховський здивувався обвинуваченням одного зі своїх колишніх бійців у причетності до вбивства журналіста Олеся Бузини.

Щодо звинувачень – я про це почув лише від вас. По службі можу його характеризувати лише з позитивної сторони
Богдан Войцеховський

«Він спеціалізувався як сапер, гарний боєць. На нього можна було покластися, і я готовий був із ним служити й далі. Щодо звинувачень – я про це почув лише від вас. По службі можу його характеризувати лише з позитивної сторони», – заявив комбат Радіо Свобода.

За словами Войцеховського, підозрюваний служив у батальйоні протягом осені 2014 року.

«А.М. перейшов від нас 4-5 місяців тому. Він хотів воювати більше, а в нас тоді були більш міліцейські функції. Разом із ще кількома хлопцями він перейшов до спецпідрозділу «Гарпун», сформованого на базі Київського обласного управління МВС», – розповів Войцеховський Радіо Свобода.

Сам підозрюваний ще 8 червня написав у своєму Facebook, що звільнився з лав МВС.

«Війна, яка зараз точиться на сході, не є ні визвольною, ні національною. Ми не йдемо в атаку, ворог не йде в атаку. Лише безцільні обстріли. Самі батальйони забруднили себе різного роду «мутками», – написав він.

Олеся Бузину застелили 16 квітня на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі столиці біля будинку, де він жив.

За повідомленням Генеральної прокуратури, затриманим готується повідомлення про підозру за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), а також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG