Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко увіллється в «Укроп»? (Огляд преси)


Лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош досить близький до Наливайченка – експерт

Колишній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що хоче зайнятися політичною діяльністю. Це вже другий його похід в політику, нагадує «Газета по-українськи». 2010-го він створив громадський рух «Оновлення країни», який планував перетворити на політсилу. Однак, як стверджує експерт видання, Україна не має прикладів успішних партій, які створювали колишні силовики. У екс-голови СБУ Ігоря Смешка вже кілька років є партія «Сила і честь», а суттєвих результатів не видно. Експерт не виключає, що через нестачу часу і великих грошей на створення власної партії, Наливайченко може приєднатися до проекту Ігоря Коломойського «Укроп». Лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош, який досить близький до Наливайченка, є містком між ним і дніпропетровською групою «Приват».

Наливайченко увіллється в «Укроп»? (преса)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Нещодавно Міністерство внутрішніх справ придбало для бійців АТО військові рюкзаки. Все б нічого, якби не вочевидь завищена ціна – 3 тисячі гривень за штуку. Також виявилося, що МВС, закупивши рюкзаки, перерахувало 14,5 мільйона гривень на рахунок приватної структури, яка, за припущенням журналістів газети «Україна молода», є підсадною качкою бізнес-господарства керівника МВС Авакова та його фірми ПАТ «Інвестор». Газета запитує, чи може міністр, який закупив у «своїй» фірмі спорядження за державні кошти за вдвічі завищеною ціною, залишатися на посаді?

До кінця року з молотка підуть 350 найбільших українських підприємств. Президент вимагає продати ще 1,5 тисячі об’єктів. За скільки, кому і на яких умовах, зараз не знає ніхто, переконує «Україна молода». Однак, як зауважує видання, вести мову про якісь надзвичайні прибутки держбюджету в умовах економічної кризи було би смішно: найкращі часи для продажу активів уже минули. Утім, як наголошує видання, держава – неефективний власник будь-якого підприємства. Але применшувати її роль в управлінні цим підприємством – просто злочинно. Тому головне завдання уряду – виписати такі правила гри приватизаційного процесу, за якими завод потрапить в управління доброго господаря.

Водночас із доцільністю приватизації дедалі активніше порушується питання умов виконання приватизаційних договорів уже приватизованих підприємств, зокрема, компанії «Укртелеком», яка належить Рінату Ахметову. Навіть лунають заяви про те, що варто було б повернути компанію у власність держави і знову продати. Однак, як переконує в газеті «День» голова Фонду держмайна Ігор Білоус, – реприватизація може відкинути Україну на 10 років назад.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG