Доступність посилання

ТОП новини

Протести в Єревані продовжуються


Протестувальники на вулицях Єревана, 23 червня 2015 року
Протестувальники на вулицях Єревана, 23 червня 2015 року

Попри силове придушення у вівторок поліцією Єревана акцій протесту проти підвищення цін на електроенергію у Вірменії, протести в центрі столиці продовжуються у середу вранці.

Сотні активістів залишалися минулої ночі забарикадовані за допомогою сміттєвих баків на проспекті Баграмяна, на якому розташований президентський палац, однак підступи до самого палацу силовики перекрили протестувальникам ще з вечора вівторка.

Повідомляється, що кілька представників від політичних партій Вірменії теж провели ніч на вулиці разом з протестувальниками, утворюючи «живий» щит між поліцією та активістами.

Заступник начальника поліції Єревана Валерій Осіпян назвав мітинг «незаконним» і повідомив, що всі всі затримані під час розгону попереднього мітингу протестувальники звільнені.

У вівторок удосвіта поліція розігнала за допомогою водометів мітинг, який розпочався в понеділок з ініціативи руху «Ні грабунку» протестуваті проти підвищення тарифів на електроенергію у Вірменії на 16 відсотків з 1 серпня. Були затримані понад 200 людей, чимало з яких зазнали травм у результаті сутичок. Серед тих, кого побила й затримувала поліція, були й журналісти, зокрема, кореспонденти Радіо Свобода. Керівництво Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода висловило протест проти насильства поліції Вірменії щодо журналістів. Начальник поліції Вірменії попросив вибачення і заявив про відшкодування матеріальних втрат журналістам.

XS
SM
MD
LG