Доступність посилання

ТОП новини

США: суд офіційно підтвердив рішення колегії присяжних про смертний вирок Царнаєву


Американський федеральний суддя Джордж ОТул офіційно засудив до смертної кари організатора теракту на марафоні у Бостоні Джохара Царнаєва, таким чином погодившись із попереднім рішенням колегії присяжних.

Із відповідним зверненням до судді звернулися родичі жертв теракту, які просили затвердити озвучений раніше 12 присяжними вердикт про затвердження смертної кари для Царнаєва. Тоді присяжні вирішили, що страта має бути здійснена ін’єкцією отрути.

Під час традиційного марафону в місті Бостоні у квітні 2013 року в результаті підриву двох саморобних вибухових пристроїв, встановлених, як заявляє сторона звинувачення, братами Тамерланом і Джохаром Царнаєвими, загинули троє людей і 264 були поранені. Через декілька днів в перестрілках, коли братів переслідувала поліція, загинув поліцейський. Також був убитий Тамерлан Царнаєв. Джохар Царнаєв своєї вини не визнав.

У штаті Массачусетс, до якого належить Бостон (місце проведення теракту), смертна кара заборонена з 1947 року, однак Джохара Царнаєва судили за федеральними законами США, згідно з якими страта дозволена.

XS
SM
MD
LG