Доступність посилання

ТОП новини

Після насильницького розгону у Єревані вийшло ще більше протестувальників – очевидець


«Люди стоять, сидять – перед ними поліцейські. Побудована вже барикада на одній із центральних вулиць Єревану»

У Єревані, столиці Вірменії, станом на ранок 24 червня, триває акція протесту проти підвищення цін на електроенергію. Після насильницького розгону протестувальників, затримань і побиттів вранці 23 червня, уже ввечері цього дня на вулиці вийшло ще більше людей. Люди збудували першу барикаду і не збираються здаватися. Про це розповів очевидець та кореспондент вірменської служби Радіо Свобода Саркіз Арутюнян. Тим часом влада Вірменії не поспішає змінювати своє рішення.

ЗАВАНТАЖИТИ

Незважаючи на насильницький розгін мирно акції протесту вранці 23 червня, десятки поранених та більше ніж 200 затриманих (серед яких і журналісти Радіо Свобода), уже ввечері цього ж дня вірменські активісти знову прийшли до центру Єревану. До того ж, людей стало ще більше, розповідає кореспондент вірменської служби Радіо Свобода Саркіз Арутюнян.

«Вірмени дуже негативно відреагували на насильницький розгін акції протесту. Якщо вчора вранці, коли відбувся цей розгін, там було близько тисячі активістів, то вже вчора ввечері на цьому місці зібралося людей у 10 разів більше. І цифра каже сама за себе», – каже журналіст.

Під час акції протесту в Єревані, 23 червня 2015 року
Під час акції протесту в Єревані, 23 червня 2015 року

За його словами, акція протесту в Єревані зараз продовжується і люди до останнього чекатимуть на зміну рішення влади.

Під час акції протесту в Єревані, 23 червня 2015 року
Під час акції протесту в Єревані, 23 червня 2015 року

«Люди стоять, сидять – перед ними поліцейські. Побудована вже барикада на одній із центральних вулиць Єревану. Акція протесту відбувається буквально в кількох сотнях метрів від президентської адміністрації, від будинку парламенту. До протестувальників долучилися кілька депутатів парламенту. Люди чекають зміни рішення влади про підвищення цін на електрику. Про політичну кризу у Вірменії говорити зарано, але виглядає так, що все до цього йде», – говорить Саркіз Арутюнян.

Протестувальники кажуть, що вийшли на вулиці і вимагають не підвищувати ціну на електроенергію, зокрема, через скрутне становище, можливе подальше підвищення цін на продукти харчування через подорожчання електрики і корупцію у російській компанії.

«Електричні мережі Вірменії», які належать російській «Інтер РАО», заборгували 250 мільйонів доларів. Деякі вірменські експерти говорять, що у корупційні схеми залучені не лише російські власники, але й місцеві керівники у Вірменії, а розслідування цих випадків могло б запобігти підвищенню тарифів. Тим часом керівники «Електричних мереж Вірменії» відкидають закиди про те, що вони ведуть «розкішне життя». А деякі політики кажуть, що виконання вимог демонстрантів буде поганим кроком для держави. Тим часом влада Вірменії все ще планує підвищити тарифи на електрику на 16% з 1 серпня цього року.

На цю ж тему:

23.06.2015
У Вірменії протестують проти підвищення тарифів через корупцію у російській компанії

«Електричні мережі Вірменії», які належать російські «Інтер РАО», заборгувало 250 мільйонів доларів далі

  • Зображення 16x9

    Наталка Коваленко

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2005 року. Магістр Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Народилася на Полтавщині 1984 року. Кореспондентка та редакторка сайту Радіо Свобода

     

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG