Доступність посилання

ТОП новини

Уряд визначився з долею міністра Шевченка: подання на звільнення передають до Ради


«Мінприроди, як центральний орган виконавчої влади, втратило керованість» – заява Кабміну

Кабінет міністрів України 24 червня вирішив направити до Верховної Ради подання на звільнення міністра екології і природних ресурсів Ігоря Шевченка, повідомляє Урядовий портал.

«Це рішення ухвалене, зважаючи на те, що Мінприроди як центральний орган виконавчої влади втратило керованість, не забезпечує виконання базових функцій та зобов’язань держави у сфері охорони довкілля», – ідеться в повідомленні.

В уряді вказують на порушення Шевченком норм трудового законодавства.

«У січні 2015 року в робочий час Ігор Шевченко в особистих справах без отримання відповідного дозволу перебував в Об’єднаних Арабських Еміратах, 5 травня 2015 року без поважних причин міністр також був відсутній на робочому місці та безпідставно не взяв участь у засіданні уряду», – повідомляє офіційний сайт.

«Крім того, Ігор Шевченко 6 червня 2015 року о 14:30 вилетів чартерним рейсом приватним літаком ТСТКN в особистих справах до Дрездена і повернувся 8 червня 2015 року о 16:00 (у робочий день) з Ніцци також приватним літаком PHARO», – наголошується в поданні на звільнення.

Сам Ігор Шевченко раніше звинуватив керівництво уряду в політичній розправі над ним, корупції та відстоюванні інтересів кланів.

«Переконаний, що саме через мою безкомпромісну позицію та антикорупційну діяльність Арсеній Яценюк почав втручатися в моє приватне життя і вимагати мого звільнення. Відносно мене керівництво уряду діє так само, як до Саші Боровика, Павла Шеремета, Олега Мусія», – наголосив Ігор Шевченко.

Раніше ухвалення Шевченком самостійного рішення про відставку вимагали його колега по уряду, міністр молоді та спорту Ігор Жданов і депутат Верховної Ради від «Батьківщини» Ігор Луценко, який у своєму Facebook написав, що пропонував своїй фракції зареєструвати постанову про звільнення Шевченка, як тільки «підтвердилася інформація про те, що він літав бортом Онищенка».

На його думку, щоб «надалі уникати звинувачень у «продажі посад», коаліція має забути про будь-які «квоти» і оголошувати відкритий конкурс на призначення міністрів».

Раніше на своїй сторінці у Facebook депутат Верховної Ради з фракції Радикальної партії Андрій Лозовий опублікував скан-копію документу, який свідчить, що міністра екології рекомендувала на посаду саме фракція «Батьківщина».

22 червня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Верховної Ради з пропозицією звільнити міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка.

Шевченко того ж дня звернувся до генерального прокурора Віктора Шокіна з проханням терміново перевірити звинувачення, які лунають на його адресу від деяких народних депутатів.

Минулого тижня лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що під час пожежі біля Василькова міністр екології був у відпустці в Ніцці та Монако. Міністр екології і природних ресурсів Ігор Шевченко підтверджує, що летів із Ніцци літаком народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка, проте не вбачає у цьому корупції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG