Доступність посилання

ТОП новини

Міністр екології назвав фарсом урядове подання про своє звільнення


Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко назвав «політичним фарсом» і «театралізованою постановою» урядове подання про своє звільнення з посади. Про це чиновник написав на своїй сторінці у Facebook.

«Всі обвинувачення базувалися виключно на припущеннях та суб’єктивних оцінках, жодних доказів членам уряду надано не було. Це було середньовічне інквізиційне судилище, а не розгляд ситуації по суті», – стверджує Шевченко.

Водночас міністр не відповів на жодне звинувачення, оприлюднене в повідомленні на сайті уряду.

В уряді вказали на порушення Шевченком норм трудового законодавства.

«У січні 2015 року в робочий час Ігор Шевченко в особистих справах без отримання відповідного дозволу перебував в Об’єднаних Арабських Еміратах, 5 травня 2015 року без поважних причин міністр також був відсутній на робочому місці та безпідставно не взяв участь у засіданні уряду», – повідомив офіційний сайт.

«Крім того, Ігор Шевченко 6 червня 2015 року о 14:30 вилетів чартерним рейсом приватним літаком ТСТКN в особистих справах до Дрездена та повернувся 8 червня 2015 року о 16:00 (у робочий день) з Ніцци також приватним літаком PHARO», – наголошується в поданні на звільнення.

Раніше ухвалення Шевченком самостійного рішення про відставку вимагали його колега по уряду, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, депутат Верховної Ради Ігор Луценко.

XS
SM
MD
LG