Доступність посилання

ТОП новини

Нова угода про відведення озброєння від лінії зіткнення може бути підписана до кінця тижня – Пушилін


Представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін
Представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін

Представник угруповання «ДНР», визнаного українською владою терористичним, Денис Пушилін заявляє, що нова угода про відведення від лінії зіткнення на Донбасі озброєнь калібром до 100 міліметріів може бути підписана вже цього тижня. Про це він заявив в інтерв’ю просепаратистському «Донецкому агентству новостей».

«Ми підготували практично всі необхідні матеріали, зараз залишилися тільки технічні моменти. Тому велика ймовірність, що ми впораємося з підписанням до кінця цього тижня», – сказав Пушилін.

Він стверджує, що відведення техніки калібру менше 100 міліметрів спростить процедуру виявлення порушень.

«Для нас вкрай важливо закріпити документально відведення техніки калібром до 100 міліметрів. Це дасть нам можливість фіксувати порушення, якщо такі будуть. А практика показує, що по важкому озброєнню понад 100 міліметрів порушення є», – сказав Пушилін.

Одним із пунктів останнього раунду переговорів тристоронньої контактної групи у Мінську 23 червня було: «Закликати сторони повністю дотримуватися вимоги відведення важких озброєнь і домовитися також про відведення танків і озброєнь калібру меншого за 100 міліметрів, яке мало б бути здійснене протягом наступних кількох тижнів».

Мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Українська сторона стверджує, що бойовики важку зброю повністю не відвели, сепаратисти кажуть, що то Збройні сили України порушують режим тиші.

XS
SM
MD
LG