Доступність посилання

ТОП новини

Путін: у Росії немає агресивних планів


Володимир Путін (@Shutterstock)
Володимир Путін (@Shutterstock)

Російський президент Володимир Путін заявляє, що у Росії немає агресивних планів і на світовій арені країна нікому не загрожує.

«У нас немає і не може бути агресивних планів. Ми нікому не загрожуємо і будь-які спірні питання прагнемо вирішити виключно політичними засобами, з повагою ставимося до міжнародного права та інтересів інших країн», – заявив він під час прийому на честь випускників вищих військово-навчальних закладів.

За словами російського президента, біля Росії існує чимало ризиків, тому російська армія має бути сильною.

«Тому сильна, оснащена сучасною зброєю армія – це запорука суверенітету і територіальної цілісності Росії, це гарантія мирного і спокійного життя мільйонів наших співгромадян», – додав Путін.

Напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що альянс не буде брати участь у гонці озброєнь з Росією, але повинен протистояти «агресивним діям» Москви в Україні.

23 червня Вашингтон заявив, що здійснюватиме попереднє розміщення танків, артилерії та іншої військової техніки в Східній і Центральній Європі в намаганні заспокоїти союзників у НАТО, стурбованих російською інтервенцією в Україні.

Відносини Росії із Заходом загострилися через анексію Криму в березні минулого року і роль Москви у конфлікті в Україні. Захід закликає Росію зупинити підтримку зброєю і військами проросійських бойовиків на Донбасі. Москва заявляє, що її сил на сході України немає, а є лише «добровольці».

XS
SM
MD
LG