Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росія «не агресор», але буде зміцнювати Збройні сили


Володимир Путін на прийнятті у Кремлі для випускників військових вишів, 25 червня 2015 року
Володимир Путін на прийнятті у Кремлі для випускників військових вишів, 25 червня 2015 року

Президент Росії Володимир Путін знову стверджував, що Росія – «відкрита для світу» країна, в якої «не має й не може бути агресивних планів».

«Ми нікому не загрожуємо і будь-які суперечливі питання намагаємося вирішити тільки політичними кроками, з повагою ставимося до міжнародного права й інтересів інших країни», – говорив він на прийнятті у Кремлі на честь випускників військових вишів Росії.

Але, заявив російський керівник, у сьогоднішньому світі є чимало викликів і ризиків, серед того й безпосередньо біля російських кордонів, тому «сильна, забезпечена сучасною зброєю армія – це запорука суверенітету й територіальної цілісності Росії, це гарантія мирного і спокійного життя мільйонів наших співгромадян».

Відтак у Росії будуть далі розвивати й реформувати Збройні сили, заявив Путін.

За його словами, перед сьогоднішніми молодими офіцерами стоїть завдання «послідовно рухатися вперед, нейтралізуючи зовнішні і внутрішні загрози безпеці Росії».

У цій промові Путін не згадував про військове втручання Росії в Україні, якого, за версією Кремля, немає.

Нині чинні плани модернізації Збройних сил Росії передбачають витратити на це до 2020 року 22 трильйони рублів, що наразі становить понад 400 мільярдів доларів США.

Президент Росії виступив наступного дня по тому, як у середу, 24 червня, союз НАТО затвердив розширення особового складу і посилення мобілізаційних можливостей своїх сил швидкого реагування і їхньої складової – передових сил високої готовності.

У Північноатлантичному союзі сприймають незаконну окупацію Росією українського Криму і її агресію на сході України як потенційну загрозу і його членам. Через це в НАТО останнім часом ухвалили вже низку рішень із метою посилити обороноздатність союзу на випадок можливого нападу Росії.

XS
SM
MD
LG