Доступність посилання

ТОП новини

«Сочі затопило, зате не видно ям на асфальті» (огляд соцмереж)


Соцмережі «залило» жартами про повінь у Сочі та про слова Путіна щодо грантів для російських випускників

Внаслідок сильних дощів затопило курортне місто на півдні Росії Сочі. Соцмережі наповнилися фотографіями постраждалих від повені міст та іронічними жартами про реакцією влади на стихію. Також блогери не оминули слів Володимира Путіна про іноземні гранти для російських випускників.

Удосталь насміявшись з інтерв’ю позбавленого звання президента України Віктора Януковича та його слів про підтримку страусів у резиденції «Межигір'я», користувачі соціальних мереж зосередили свою увагу на сусідній країні.

Цього тижня деякі міста Російської Федерації потерпають від сильних дощів і, як наслідок, підтоплень та повеней.

Зливи паралізували життя щонайменше двох районів Сочі – Адлерського і Хостинського. Вода піднялася до рівня дахів легкових автомобілів, від повені постраждали аеропорт та залізничний вокзал.

Міський голова Сочі Анатолій Пахомов оголосив режим надзвичайної ситуації в найбільш потерпілих районах. Жителі стверджують, що такі повені для них вже стали звичними внаслідок будівництва «олімпійських» об’єктів, у результаті чого була порушена система водостоків у цих районах міста.

Блогери з іронією реагують на ситуацію:

У контексті повені в Сочі у соцмережах також із гумором нагадали про звичку росіян у всьому звинувачувати Сполучені Штати Америки:

Блогери також звернули увагу на те, що російські засоби масової інформації недостатньо багато, на їхню думку, приділяють уваги висвітленню повені в Сочі та інших містах Російської Федерації:

«Сьогодні ти освоїв грант, а завтра Путін не гарант»

Днями президент Росії Володимир Путін на засіданні Ради з науки і освіти Росії висловив стурбованість, що російські абітурієнти їдуть на навчання за кордон.

«Так звані фонди іноземні по школах працюють. Просто нишпорять школами Російської Федерації багато років під виглядом підтримки талановитої молоді. Насправді, як пилососом висмоктують. Просто зі школи абітурієнтів беруть, саджають на гранти і відвозять», – заявив він.

У зв'язку з цим Путін закликав звернути увагу на діяльність іноземних фондів.

Користувачі соціальних мереж одразу ж підхопили й висміяли слова Володимира Путіна, зробивши іноземні гранти однією з найбільш обговорюваних тем тижня.

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG