Доступність посилання

ТОП новини

Єврозона відкинула прохання Греції про продовження порятунку


Країни єврозони 27 червня відкинули прохання Греції про продовження програми порятунку економіки країни. Це сталося менш як за три доби до 30 червня, терміну, коли Афіни мають погасити 1,6 мільярда доларів боргу перед МВФ або оголосити дефолт за своїми зобов’язаннями.

Рішення країн єврозони ухвалене на тлі нової ідеї лівого уряду Греції на чолі з Алексісом Ципрасом. Відкинувши умови кредиторів, керманичі Греції вирішили просити парламент країни оголосити на 5 липня референдум із питанням, приставати чи ні на пропозиції країн єврозони. Парламент Греції визначається з цього питання на терміновому нічному засіданні 28 червня.

Наразі незрозуміло, чи зможе грецька банківська система після останніх повідомлень уникнути краху. Фахівці припускають, що банківська криза в Греції спричинить вихід країни з єврозони.

За нинішніх обставин багато залежатиме від того, чи наважиться Європейський центробанк продовжити підтримку грецьких банків навіть після того, як програма порятунку Греції буде завершена.

XS
SM
MD
LG