Доступність посилання

ТОП новини

Квіташвілі каже, що його відставки вимагають через зміну процедури закупівель ліків


Олександр Квіташвілі
Олександр Квіташвілі

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі заявляє, що ініціативу про його відставку висловлюють через реформування системи закупівель лікарських засобів.

«Я приїхав в Україну робити реформу, і ми змінили систему закупівель. Дуже багатьом не подобається, що вони втрачають 4 мільярди гривень. Багато з тих, хто нас критикує, втрачають у можливостях тіньових доходів. Але ми готові до останнього бою», – сказав він.

Квіташвілі додав, що доопрацювання законопроектів, спрямованих на проведення медичної реформи, обумовлене тим, що «70% законопроектів, які подавав Кабмін до Верховної Ради, було провалено».

«Деяким товаришам реформи не потрібні. Потрібно, щоб у країні було як останні 25 років: щоб сиділи тихо і пиляли гроші, щоб нічого не змінювалося в системі… Я їжджу по країні, ситуація катастрофічна. В якому стані лікарні? В якому стані лікарі, які отримують по 2 тисячі гривень і повинні дивитися в кишеню пацієнта?» – сказав Квіташвілі.

Міністр додав, що не залишиться в Україні, якщо буде рішення про його відставку.

Раніше сьогодні у фракції «Блок Петра Порошенка» заявили, що виступають за відставку міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі. Як заявив перший заступник голови фракції Ігор Кононенко, «внутрішній аудит засвідчив, що ситуація в Міністерстві охорони здоров’я некерована».

XS
SM
MD
LG