Доступність посилання

ТОП новини

Делегація американських конгресменів відвідує Київ і обіцяє підтримку


Конгресмени США у Києві вклонилися загиблим учасникам Революції гідності
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

«Рівень підтримки України Сполученими Штатами відповідатиме рівню загрози від росіян. Ви можете на це розраховувати»

Рівень військової підтримки України Сполученими Штатами буде відповідати рівню російської загрози. Таку заяву зробили представники делегації конгресменів, які перебувають у Києві. Вони запевнили, що в Палаті представників і Сенаті немає розбіжностей в оцінках російської агресії.

Вулиця Інститутська в центрі української столиці. Практично всі іноземні делегації вважають необхідним хоч на декілька хвилин заїхати сюди, щоб віддати шану героям «Небесної сотні».

Американські конгресмени – не виняток. Між зустрічами в Верховній Раді і Міністерстві оборони – обов’язкова зупинка. Журналістів цікавить: чи є у Сполучених Штатів план дій на випадок подальшої російської агресії проти України? Американці запевняють – друзів в біді не кинуть. Українці можуть розраховувати як на військову підтримку, так і економічну.

Ми можемо сміливо сказати, що рівень підтримки України Сполученими Штатами відповідатиме рівню загрози від росіян
Пітер Роскам

«Ми можемо сміливо сказати, що рівень підтримки України Сполученими Штатами відповідатиме рівню загрози від росіян. Ви можете на це розраховувати. Він також буде достатнім, щоб підтримати вас на шляху реформ. Саме в такому дусі проходять наші переговори тут в Україні, і саме з таким настроєм ми повернемося до США», – говорить голова Комітету з партнерства і демократії конгресмен США Пітер Роскам.

«Нам дуже приємно тут бути в складі двопартійної делегації Конгресу. Багато з нас неодноразово бували в Україні і вважаємо вас друзями. Насамперед, ми зацікавлені поглибити зв’язки із Верховною Радою. Парламент України має міцний потенціал представляти інтереси всієї країни, всіх її куточків», – додає конгресмен Дейвид Прайс.

Американські законодавці кажуть: попри те, що вони належать до різних партій, розбіжностей у поглядах на українське питання у респубіканців і демократів немає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG