Доступність посилання

ТОП новини

Заступник міністра охорони здоров’я незаконно поєднує посади – «Схеми»


Олександра Павленко
Олександра Павленко

Перший заступник міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі, який сьогодні подав у відставку, Олександра Павленко поєднує роботу в уряді з роботою в приватній компанії. Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми» Радіо Свобода, журналісти якої отримали витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Павленко досі є керівником товариства з обмеженою відповідальністю «Юридична компанія Права киян». Таке сумісництво для посадовців забороняє закон України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Shemy document
Shemy document

Водночас Квіташвілі не бачить в цьому проблеми. «Я її призначив, я її інтерв’ював, я її представляв на Кабміні, у мене дуже нормальне ставлення до неї», – розповів «Схемом» Олександр Квіташвілі.

У березні цього року журналісти програми «Схеми» також виявляли порушення закону з боку Павленко. Тоді вона одночасно поєднувала державну посаду з адвокатською діяльністю, чим порушувала закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Після виходу сюжету з

Павленко подала заяву до Ради адвокатів Київської області щодо припинення адвокатської діяльності.

А Генеральна прокуратура звернулася до Міністерства охорони здоров’я з вимогою притягнути її до дисциплінарної відповідальності. Утім, згодом прокуратура відкликала цей запит.

XS
SM
MD
LG