Доступність посилання

ТОП новини

У Кернеса ніяк не можуть ознайомитися із 12-м томом кримінальної справи


Ми зацікавлені у нормальному розгляді цієї кримінальної справи – Кернес
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:16 0:00

Суд над мером Харкова Геннадієм Кернесом у Київському суді Полтави перенесли на 28 липня

Під час чергового судового засідання Геннадій Кернес погрожував, що наступного разу не з’явиться до суду, якщо йому не дадуть ознайомитися з документами справи. Судове засідання знову перенесли – тепер на 28 липня.

Судове засідання у черговий раз розпочалося з клопотання адвокатів Кернеса та самого мера Харкова про перенесення розгляду справи. На підготовче засідання не з’явилася одна з адвокатів обвинувачуваного, але був присутній колишній губернатор Харківської області Михайло Добкін.

«Я приїхав підтримати Генадія Кернеса на цьому судовому процесі», – пояснив свою присутність Добкін.

Загадковий 12-й том справи

Минуле судове засідання перенесли через те, що адвокати Кернеса не в повній мірі ознайомилися з матеріалами справи, сьогодні ситуація повторилася. «Томом спотикання» став 12-й, хоча, за словами прокурора Олександра Ганілова, в ньому містяться лише клопотання самих адвокатів і відповіді на них прокуратури.

Ознайомлюватися з цими матеріалами вони не бажали
Олександр Ганілов

«Це не матеріали досудового розслідування, це матеріали сторони захисту, і ознайомлюватися з цими матеріалами вони не бажали, і бажань не висловлювали до цього ані в письмовому, ані в усному вигляді. Ми зробимо все для того, щоб якнайшвидше вирішити питання про можливість призначення судового слухання, і в подальшому ми продовжили судове слідство», – зауважив прокурор.

Нагадаємо, що Геннадія Кернеса та двох його охоронців звинувачують у викраденні та побитті учасників Євромайдану в березні минулого року.

Кернес наполягає, що справа сфальсифікована

«Я не буду брати участі у цій сфальсифікованій справі, якщо мої захисники не отримають повного доступу до ознайомлення з усіма документами», – говорить обвинувачуваний Геннадій Кернес.

Кернес погрожував тим, що він не буде з’являтися до суду
Сергій Ряполов

«Ви бачили, як Кернес погрожував тим, що він не буде з’являтися до суду і взагалі брати у ньому участь, я вважаю, що це пряма погроза та шантаж», – відповів потерпілий Сергій Ряполов.

Геннадій Кернес під час судового засідання наполягав на тому, що кримінальна справа проти нього сфальсифікована, і відкидав усі звинувачення на свою адресу.

Ми також зацікавлені у нормальному розгляді цієї кримінальної справи
Геннадій Кернес

«Я не хочу, аби слідчий Ганілов відчував себе безкарним, тому що він сам штампує ці томи для того, щоб потім говорити, що він готовий їх надати для ознайомлення. Хочу впевнити вельмишановний суд, що ми також зацікавлені у нормальному розгляді цієї кримінальної справи», – говорить Кернес.

Лише один з адвокатів Кернеса, Андрій Циганков, ознайомився з дванадцятим томом справи. Ми поцікавились, про що у ньому йдеться:

Авакова ніхто не допитував
Андрій Циганков

«13 березня 2014 року у свідченнях пана Кернеса було вказано, що ця справа сфабрикована, фактично, за вказівками Авакова. І він це вказував, але Авакова ніхто не допитував», – ділиться з кореспондентом Андрій Циганков.

За словами ж адвокатів потерпілих, сьогоднішнє засідання – це звичайне затягування судового процесу.

«Кернес розповідає, що справа сфальсифікована, що там Аваков усе зробив, але при цьому він не хоче навіть розібратися, якщо він впевнений в цьому, тоді давайте всі сядемо і розберемося», – вважає потерпілий Олександр Кутянин.

«Вони знають, що вони винні, що доказової бази достатньо, свідків достатньо, більш того, в їхньому таборі деякі свідки вже почали давати свідчення», – заявив потерпілий Сергій Ряполов.

Суддя задовольнив клопотання Геннадія Кернеса, в якому він просив відкласти сьогоднішнє засідання через відсутність його адвоката, та клопотання інших адвокатів про те, що вони не встигли ознайомитися з матеріалами справи. Після наради засідання перенесли на 28 липня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG