Доступність посилання

ТОП новини

У Києві з'явився кримськотатарський стріт-арт


Бетонні колони київського мосту прикрасили кримськотатарськими орнаментами, які намалював польський художник Артур Вабік в рамках творчого проекту «Крим Україна «стежка». Мета «стежки» ​ об'єднати півострів і материкову частину країни кримськотатарськими та українськими візерунками, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

«Ідея стежки в тому, що вона виходить з Криму і повинна до Криму повернутися. Ми вважаємо, що цей зв'язок потрібно берегти. Оскільки це не дуже виходить на політичному рівні, ми бачимо навіть деяке замовчування, ми вирішили цей зв'язок зберігати на рівні людських стосунків: між творцями, окремими особистостями, і вирішили, що допомагати нам у цьому буде мистецтво», розповіла координатор проекту Мирослава Ганюшкіна.

Тож наслідком такої ідеї стало те, що у Голосіївському районі Києва, у переході, який сполучає міську та паркову зони, з'явилися унікальні малюнки. В їх основі орнаменти кримськотатарського кераміста Рустема Скібіна, в життя проект втілив польський художник Артур Вабік.

Роботи тривали з 17 по 23 червня, ескізи затвердили комунальні служби столиці. Місцеві жителі, як кажуть організатори, ідею сприйняли добре.

Вже відоме місто і конкретне місце, де буде продовжена «стежка», це Вінниця і стіна міської бібліотеки навпроти музею Михайла Коцюбинського, далі «стежка» піде через Чернівці.

Художники планують також створити такий арт-проект у Криму та сподіваються на підтримку ідеї на півострові.

Як зазначають організатори, «стежка» може проходити і через інші міста України і виходити за її межі, в кожній точці залишаючи яскравий візуальний відбиток, що нагадує про Крим.

XS
SM
MD
LG