Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко попереджає: рівень терористичної загрози за межами АТО зростає


Криміналісти працюють на місці нападу на поштову машину в Харкові
Криміналісти працюють на місці нападу на поштову машину в Харкові

Трьох працівників «Укрпошти» у Харкові застрелили під час ранкової інкасації

У Харкові озброєний зловмисник скоїв напад на автомобіль «Укрпошти», вбивши трьох листонош, що супроводжували пошту та матеріальні цінності до відділень. Загинули чоловіки 38, 46 і 53 років. За попередньою інформацією, нападник був один. Викравши більше 2 мільйонів гривень, він утік. На ситуацію вже відреагував президент України, пояснивши зростання кількості диверсій, терактів та вбивств поза зоною АТО протиправними діями «незаконних терористичних формувань у Донецькій і Луганській областях».

ЗАВАНТАЖИТИ

Про стрілянину на вулиці Ньютона харківській міліції повідомили близько 8 ранку. Невідомий чоловік, озброєний автоматом, здійснив кілька пострілів у бік працівників «Укрпошти», в результаті чого вони отримали смертельні поранення. Крім того, нападник захопив з собою 2,3 мільйона гривень, які поштарі повинні були розвезти мешканцям декількох районів.

Дивлюсь – витягує з кабіни водія. Високий такий, у чорному, і біла маска на ньому. І ще біла машина поруч стояла

«Дивлюсь – витягує з кабіни водія. Високий такий, у чорному, і біла маска на ньому. І ще біла машина поруч стояла», – розповідає свідок події Марія.

За словами інших свідків, чоловік намагався поїхати з місця злочину на обстріляному «уазику», але не зміг його завести. Тоді він пострілом у повітря зупинив машину, вигнав водія і поїхав. Викрадене авто вже знайшли у селищі Хроли Харківського району (північ Харківської області).

У Харкові напали на поштову машину, троє вбитих
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

У місті введено план перехоплення «Сирена»

Як повідомив заступник керівника головного управління МВС, начальник слідчого управління Олександр Бударний, на місці досі працює слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти. У міліції також заявили про введення в Харкові спеціального плану для затримання нападника під назвою «Сирена».

Уже відомі прикмети зловмисника – це чоловік, віком 40-45 років, атлетичної статури, на зріст 185–190 сантиметрів. Був одягнений у темні бриджі, камуфляжну футболку, світло-сіру бейсболку
Олександр Бударний

«Уже відомі прикмети зловмисника – це чоловік, віком 40-45 років, атлетичної статури, на зріст 185–190 сантиметрів. Був одягнений у темні бриджі, камуфляжну футболку, світло-сіру бейсболку. З місця злочину він втік на авто ВАЗ 2110 з номерами АН 8632 ЄА», – сказав Бударний.

Однією з версій міліції є те, що напад скоїла одна й та ж група невідомих осіб, яка раніше вже чотири рази грабувала й убивала інкасаторів. «Можливо, ця трагедія поставить крапку в цій низці розбоїв і вбивств», – написав у своєму Facebook народний депутат Антон Геращенко.

Криміналітет користується зайнятістю міліції на іншому фронті – Порошенко

Про те, що рівень терористичної загрози поза межами проведення АТО зростає, заявив сьогодні і президент України Петро Порошенко. Виступаючи на розширеній колегії МВС, він сказав: «Формування криміногенної ситуації у поточному році, в першу чергу, зумовлене протиправними діями незаконних терористичних формувань у Донецькій і Луганській областях, витоком у незаконний обіг значної кількості вогнепальної зброї, вибухівки, боєприпасів, активізацією осіб, які схильні до вчинення протиправних правопорушень».

За словами президента, криміналітет користується тим, що значна частина сил і ресурсів правоохоронних органів сконцентрована на боротьбі «з різними проявами і наслідками російської гібридної війни проти України». Та пов’язувати злочини лише зі сходом Порошенко вважає неправильним, адже, за його словами, рівень злочинності зріс по всій країні.

Окрім Донецької області, де кількість умисних вбивств з суб’єктивних причин російської агресії збільшилася втричі, зростання відповідного показника мало місце в Чернівецькій, Миколаївській, Житомирській областях
Петро Порошенко

«Окрім Донецької області, де кількість умисних вбивств з суб’єктивних причин російської агресії збільшилася втричі, зростання відповідного показника мало місце в Чернівецькій області – вдвічі, в Миколаївській – в 1,8 раза, Житомирській – в півтора рази. Значно зросла кількість крадіжок. На 15% в цілому. Це притаманно практично всім областям, але найбільший сплеск цього виду злочину відбувся в Київській і Івано-Франківській областях – майже вдвічі», – навів статистику президент.

Порошенко про криміногенну ситуацію поза АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Минулого разу на інкасаторів у Харкові напали рік тому – 17 липня. Тоді з чотирьох членів екіпажу загинули троє. Загалом же, з 2001 року в місті це вже сьомий такий випадок. Жоден з цих злочинів не розкрито.

За останній рік у Харкові сталося щонайменше 10 резонансних злочинів, серед яких обстріл будівель райвійськкомату Орджонікідзевського та Фрунзенського районів міста, підрив залізничної колії на мосту біля станції «Новожаново», вибух поблизу стели з українським прапором на проспекті Правди, вибух у пабі «Стіна» та інші.

  • Зображення 16x9

    Ірина Стельмах

    На Радіо Свобода працюю з вересня 2012 року. У 2011 році отримала диплом бакалавра журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Того ж року вступила на магістратуру у Могилянську школу журналістики. Активно вдосконалюю знання англійської, польської та болгарської мов. Займалась плаванням, дублюванням фільмів та серіалів українською .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG