Доступність посилання

ТОП новини

Абромавичус: номінаційний комітет обрав кандидатуру керівника «Укрнафти» – іноземця


Айварас Абромавичус ©Shutterstock
Айварас Абромавичус ©Shutterstock

Номінаційний комітет з призначення керівника «Укрнафти» запропонує Кабмінові кандидатуру іноземця, але це не російський підприємець Євген Чичваркін, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

«Відбувся Номінаційний комітет з призначення керівника «Укрнафти». Одноголосно обрали класного професіонала. Іноземця. Але не Чичваркіна», – написав він у Twitter.

За словами Абромавичуса, Чичваркін не брав участі в офіційній процедурі та не був одним із 68 кандидатів.

«Згідно з процедурою, Номінаційний комітет пропонує цього кандидата на Кабмін. Після чого – голосування на зборах акціонерів», – додав він.

Раніше сьогодні ЗМІ повідомили, що Євген Чичваркін опинився в числі претендентів на посаду глави «Укрнафти», яка є найбільшою газо- і нафтовидобувною компанією в Україні. 42 відсотки її акцій належать групі «Приват» українського бізнесмена Ігоря Коломойського, 50%+1 акція – у «Нафтогазу України».

У прес-службі «Нафтогазу» інформацію про можливе призначення Чичваркіна не коментували. Сам російський підприємець Євген Чичваркін, який живе в Лондоні, підтвердив, що отримав пропозицію очолити «Укрнафту».

Напередодні в «Нафтогазі» повідомили, що конкурсна комісія одноголосно визначила двох претендентів на посаду керівника компанії «Укрнафта», проте їхніх імен не назвали. Ці кандидатури подали у комітет із призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств, який має визначити переможця. Після цього кандидатуру мають затвердити акціонери на зборах 22 липня.

Євген Чичваркін – російський мільйонер, колишній співзасновник і співвласник мережі магазинів мобільного з’язку «Євросєть», протягом певного часу очолював московське відділення партії «Союз правих сил». Політичний емігрант, з 2008 року живе у Великій Британії, де заснував новий бізнес.

XS
SM
MD
LG