Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» вимагає арешту депутата Верховної Ради через події в Мукачевому


Надзвичайною подією, що може змінити хід історії, називають події в Мукачевому на Закарпатті у «Правому секторі». Про це йдеться в заяві, оприлюдненій 11 липня на сайті організації.

За версією організації, «сотні ошалілих від безкарності бандитів... спробували фізично знищити бійців «Правого сектору». Цих «бандитів» у «Правому секторі» пов’язують із депутатом Верховної Ради Михайлом Ланьом.

«У цій силовій акції взяли активну участь і бандити в міліцейських погонах, що перебувають на утриманні одіозного кума головного ворога українців – Віктора Медведчука», – стверджують у «Правому секторі».

«Після запеклого бою вбито двох бійців «Правого сектору», поранено – четверо (з них двоє – важко). Забравши вбитих та поранених, підрозділ з боєм вирвався з оточення бандитів та відійшов у гори», – мовиться в повідомленні.

У «Правому секторі» вимагають арешту «депутата Ланя, що брав безпосередню участь у події, всіх бандитів і силовиків, що відкривали вогонь, та тих, хто віддавав наказ».

«Група озброєних осіб приїхала на об’єкт, до якого був причетний народний депутат України, що має за плечима печальний досвід 90-х років, – Михайло Ланьо», – так повідомляв про події в Мукачевому народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Він також повідомив, що троє нападників було вбито.

У «Правому секторі» тим часом оголосили про початок «безстрокових акцій по Україні і в Києві». «Місце збору – адміністрація президента та управління МВС», – написав у Facebook головний командир ВО «Тризуб» імені Степана Бандери та керівник силового крила «Правого сектору» Андрій Стемпіцький.

11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя.

XS
SM
MD
LG