Доступність посилання

ТОП новини

У Львові вимагають справедливого розслідування подій у Мукачеві


Неподалік Львова встановили блокпост
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

Неподалік Львова встановили блокпост

На Львівщині «Правий сектор» встановив блокпост на Київській трасі

Львів – За кілька кілометрів до Львова на київській трасі активісти «Правого сектора» встановили блокпост. Як вони пояснили Радіо Свобода, це зроблено з метою, щоб не пропустити військову техніку і військовослужбовців у Мукачеве.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Вантажною машиною активісти «Правого сектора» перекрили одну з двох смуг руху з київського напрямку. Привезли шини, самі одягнені у камуфляжну форму. Пояснюють, що зупиняють лише ті машини, де є підозрілі пасажири, військовослужбовці, щоб не допустити провокацій.

«Деякі зупинялись. Дивимось, хто в машині, вираз обличчя і очей, якщо бігають очі, то, зрозуміло, що щось не так», – каже активіст «Правого сектора» Тарас.

«Розуміють, чому ми зупиняємо. Нічого такого не було», – говорить інший активіст під псевдо «Оскар».

«Ми тільки допомагаємо правоохоронцям, щоб у нашому місті було спокійно. Якщо рухаються великі автобуси, просимо їх зупинитись, питаємо, куди їдуть. Якщо туристичні, ми їх не зупиняємо, лише ті, де є чоловіки спортивної зовнішності», – розповіла керівник ради громадської організації «Правий сектор-Захід» Олена Живко.

У вихідний активісти на блокпості зупинили автобус із військовослужбовцями і навіть викликали правоохоронців, щоб з’ясувати, куди саме везуть людей у формі. Виявилось, що на Яворівський полігон. Водночас багато львів’ян не розуміють, для чого встановлювати блокпост, бо це лише створює напругу у суспільстві.

А ось у Стрию невелику барикаду із шин, яку спорудили місцеві активісти, розібрали озброєні військовослужбовці. Громадські діячі намагались не пропустити військових, які їхали у напрямку Закарпаття.

Біля ОДА вивісили червоно-чорний прапор

Безстрокову акцію «Правий сектор-Захід» розпочав і біля стін Львівської обласної адміністрації та ради. Тут два намети, фотографії бійців «Правого сектору» із зони АТО, кілька шин. А ще один із двох прапорів Європейського союзу біля будівлі замінили на червоно-чорний стяг. За словами Олени Живко, вони вимагають від влади справедливо розслідувати і заарештувати усіх винуватців трагедії у Мукачеві.

«Наша вимога, це щоб влада почула наші вимоги, це звільнення силовиків на Закарпатті, звільнення Авакова», – каже Олена Живко і заперечує інформацію, що серед бійців «Правого сектора», які перебувають в Мукачеві, є львів’яни.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка запевняє, що на Львівщині ситуація контрольована і спокійна. А події на Закарпатті він назвав боротьбою між двома кланами за впливи на корупційні схеми і контрабандні потоки.

Будь-яка кримінальна дія має бути покарана. Я вважаю, що причиною подій стало те, що не були на Закарпатті ліквідовані корупційні схеми
Олег Синютка

«Будь-яка кримінальна дія має бути покарана. Я вважаю, що причиною подій стало те, що не були на Закарпатті ліквідовані корупційні схеми, а з іншого боку є бажання на народній звитязі очолити новим людям олігархічні потоки», – наголосив очільник області.

Те, що на львівських митницях також процвітає корупція, говорить голова Львівської ОДА, а також активісти «Правого сектору», які кажуть, що подали зібрані матеріали, але які саме, куди і скільки, не уточнили. Водночас Олег Синютка наголосив, що ніхто йому не передавав жодних матеріалів.

Тринадцять громадських організацій Львівщини, серед них «Варта 1» і «Варта 700», «Народна Самооборона», «Рабів до раю не пускають», «Допомога армії України», оприлюднили звернення, в якому висловили підтримку «Правому сектору-Захід» і вимагають притягнути до відповідальності всіх винних у трагедії в Мукачеві, відсторонити від виконання обов’язків усіх керівників силових структур Закарпатської області. Однак громадські активісти не чергують разом із представниками «Правого сектору» на блокпості.

На цю ж тему:

13.07.2015
«Проблема «Правого сектору»? Добровольчі структури кульгають на анархізм» – Цибулько

Якщо влада не виконує обов’язки, тоді громадяни мають право захищати себе – речник «Правого сектору» далі
13.07.2015
«Правий сектор» не залишає місць дислокації – Ярош

Аваков повідомив про допит Генпрокуратурою Ланя та Балоги, а Порошенко скликає Військовий кабінет далі
13.07.2015
Озброєний конфлікт на Закарпатті триває третій день

«Правий сектор» готовий спрямувати усі свої запасні батальйони у будь-яку точку країни у разі потреби, при цьому «не зніматиме людей з фронту» далі
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG