Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура подала апеляцію на виправдувальний вирок щодо Мельника


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на виправдувальний вирок Ірпінського міськсуду щодо екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника.

За повідомленням прес-служби відомства, прокуратура вимагає скасувати вирок та призначити новий судовий розгляд в іншому складі суду.

«Беззаперечними підставами для скасування цього судового рішення є чисельні порушення вимог кримінального процесуального закону України, неповнота та однобічність, допущені судом під час дослідження фактичних обставин кримінального провадження», – зазначають у ГПУ.

8 липня Ірпінський міський суд виправдав Петра Мельника. Тоді у прокуратурі заявили, що «категорично не згодні із завідомо недостовірними висновками суду», і готуватимуть апеляційну скаргу на це рішення суду.

Колишнього ректора Національного університету податкової служби затримали 27 липня 2013 року під час отримання хабара у сумі 120 тисяч гривень.

1 серпня 2013 року йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці. 9 серпня 2013 року стало відомо, що Мельник утік, знявши електронний браслет. Згодом він переховувався в США.

1 квітня 2014 року співробітники ГУБОЗ МВС затримали екс-ректора в аеропорту «Бориспіль», куди він прилетів авіарейсом із Лондона. Згодом його відпустили, оскільки Мельник вніс заставу.

XS
SM
MD
LG