Доступність посилання

ТОП новини

Урядовці України шукають в Америці інвестиції (світова преса)


Тим часом прем’єр Яценюк, коментуючи події в Мукачеві, заявив, що мова має йти «не про «Правий сектор», а про корупцію і контрабанду»

Українські урядовці нової генерації звернулися з відкритим листом до американських партнерів та закликали не шкодувати інвестицій. А оснащення українських солдатів, які воюють в зоні АТО, нагадало міжнародним фотожурналістам кадри зі старого військового фільму. Тим часом американська преса розповідає своїм читачам, як прем’єр-міністр Арсеній Яценюк назвав українських парламентарів «сновидами».

Наразі Україною керують урядовці, які вірять у перспективи держави та знають її переваги на міжнародній арені. Про це пишуть в журналі Forbes міністр фінансів Наталія Яресько, міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус, міністр аграрної політики, продовольства Олексій Павленко та міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.


Високопосадовці у відкритому листі до інвесторів із США пишуть, що їхня мета – знищити кумівство в Україні та оновити державу на принципах верховенства права, економічної свободи та демократії. Головним ворогом реформ є корупція та олігархи, акцентували урядовці у відкритому листі та у своїх промовах на першому Американсько-українському бізнес-форумі, що відбувся у Вашингтоні цього тижня.

Хоч процес оновлення України і триває повільно, автори листа закликають інвесторів звернути увагу на нереалізований потенціал держави. «Успіхом України можемо скористатись усі ми», – резюмують політики.

Тим часом фотожурналіст Іоанна Молдован, перебуваючи в селищі Луганське Донецької області, зустріла світловолосого українського вояка Олександра, пише Al Jazeera. За словами кореспондентки, його оснащення виглядало «немов із воєнного фільму 10-річної давності».

Війна обходиться Україні дорого, а уряд систематично звертається до міжнародних партнерів за грошима, додає вона. Аби вистояти у війні, в Україні оголосили часткову мобілізацію, проте небагато з тих, кого викликали на фронт – професійні військові, каже Молдован.

«Я хочу, щоб цей рік закінчився, щоби повернутися додому. Я юрист, я не солдат», – переказує слова 24-річного Сергія журналістка.

Реформи в Україні триватимуть усупереч популізму депутатів-«сновид», які голосували за реструктуризацію валютних кредитів, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у Вашингтоні (США) на зустрічі з американськими урядовцями. Про це пише Джош Ледерман для Associated Press, зазначаючи, що в інтерв’ю глава уряду висловив упевненість: президент Петро Порошенко обов’язково заветує ухвалений парламентарями закон.

«Правий сектор», конфлікт навколо якого почався у Мукачевому 11 липня, Ледерман називає «маловпливовим у політичному житті Україні». В інтерв’ю журналісту Яценюк додав, що мова має йти «не про «Правий сектор», а про корупцію і контрабанду».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG