Доступність посилання

ТОП новини

США планують тренувати українську армію – генерал Годжес


©Shutterstock
©Shutterstock

Близько 300 американських військовослужбовців почнуть заняття з українськими військовими вже цього року

Після курсу навчання української Нацгвардії американські військові розпочнуть навчання військовослужбовців української армії.
Про це повідомив командувач сухопутних військових сил США в Європі генерал Бен Годжес.

Розмовляючи з журналістами в Пентагоні, генерал-лейтенант Годжес сказав, що близько 300 американських військовослужбовців почнуть заняття з українськими військовими вже цього року.

«Я б назвав це другою фазою, яка, у разі схвалення, почнеться в кінці листопада з навчання підрозділів Міністерства оборони. Однак, остаточне рішення поки що не прийнято», – заявив Годжес.

В даний час американські інструктори тренують три батальйони Національної гвардії Міністерства внутрішніх справ України. За словами Годжеса, програма закінчиться 15 листопада. Якщо рішення буде прийнято, то майбутні тренування будуть схожі на ті, що зараз тривають для бійців Нацгвардії; йдеться про розвиток основних тактичних навичок; особлива увага приділятиметься порятунку життя в бойових умовах, а також формуванню навичок виживання і функціонування в умовах електронної війни.

Інструктори з Великобританії вже тренують військовослужбовців української армії.

США надають Україні нелетальну військову допомогу в боротьбі з проросійськими сепаратистами. За словами генерала Годжеса, навчання особового складу – ефективний спосіб допомогти Україні без надання їй летальних озброєнь.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG