Доступність посилання

ТОП новини

Родини жертв рейсу MH17 позиваються до Гіркіна на 900 мільйонів доларів – The Telegraph


Російський полковник Ігор Гіркін (Стрєлков). Позаду нього інший росіянин – Олександр Бородай, один із ватажків угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним. Окупований Донецьк, 10 липня 2014 року
Російський полковник Ігор Гіркін (Стрєлков). Позаду нього інший росіянин – Олександр Бородай, один із ватажків угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним. Окупований Донецьк, 10 липня 2014 року

Родини загиблих у небі над Донбасом пасажирів малайзійського літака «Боїнг-777» вимагають компенсації у розмірі 900 мільйонів доларів від громадянина Росії, полковника Ігоря Гіркіна (Стрєлков), який на момент катастрофи назвивав себе «міністром оборони» угруповання «ДНР». Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

У поданих до суду в американському місті Чикаго документах стверджується, що російський громадянин Гіркін на псевдо «Ігор Стрєлков» керував військовими операціями бойовиків.

«У ході однієї з таких операцій нібито і був збитий малайзійський «Боїнг», а Гіркін віддав наказ, сприяв і/або підбурював до вчинення цього нападу та/або вступив в змову з тими, хто запустив ракету або ракети», – йдеться в повідомленні.

Адвокат родичів жертв трагедії Флойд Візнер представляє інтереси 18 родин, члени яких загинули 17 липня 2014 року. Обґрунтуванням позову він вважає американський закон про захист жертв катувань, який дозволяє судити іноземних громадян.

Авіалайнер «Боїнг-777» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» рейсу MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура був збитий у небі над частиною сходу України, захопленою підтримуваними Росією сепаратистами, 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, що були на борту.

Росія заперечує будь-яку свою причетність до трагедії і складає вину за неї на українську сторону, яка нібито збила літак своїми зенітно-ракетними комплексами чи й бойовими літаками. При цьому в Москві вже кілька разів вдавалися до фальсифікацій, що мали б на меті «обґрунтувати» такі звинувачення. У світі переважно вважають, що літак збили з окупованої частини Донбасу з ЗРК «Бук», наданого Росією, і питання тільки в тому, чи на кнопку пуску тиснули сепаратисти, чи штатний російський екіпаж установки, що міг прибути разом із нею.

На цю ж тему:

03.07.2015
Росія «бачить» більше питань, ніж відповідей, у звіті про MH17

Москва заперечує, що причетна до збиття авіалайнера далі

09.07.2015
Росія боїться Міжнародного трибуналу (преса)

Росія, побоюючись відповідальності за загибель людей, блокуватиме створення Міжнародного трибуналу щодо збитого «Боїнга» на Донбасі далі

29.06.2015
Bellingcat назве причетних до трагедії MH17 у роковини падіння «Боїнга»

Таємниці Міноборони Росії можна відшукати у соцмережах, необхідне тільки терпіння далі
26.06.2015
Росія виступає проти міжнародного трибуналу щодо збиття MH17 під егідою ООН
далі
XS
SM
MD
LG