Доступність посилання

ТОП новини

У Мінфіні заявляють про прогрес на переговорах з кредиторами 15 липня


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Україна і спеціальний комітет кредиторів досягли прогресу під час прямих переговорів у Вашингтоні 15 липня, йдеться в спільному релізі, який опублікований на сайті українського Мінфіну.

«Під час зустрічі в Вашингтоні було досягнуто подальший прогрес щодо низки суттєвих питань. За результатами зустрічі сторони домовилися зосередити свою увагу на усунення розбіжностей між своїми позиціями», – йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що додаткові зустрічі між сторонами заплановані на наступний тиждень з єдиною метою – фіналізувати умови боргової операції України якомога швидше.

На зустрічі у Вашингтоні українську делегацію очолювала міністр фінансів України Наталія Яресько.

Зустріч стала можливою завдяки прогресу, досягнутому під час дискусій з технічних питань між сторонами протягом останніх двох тижнів, зокрема, під час тристоронньої зустрічі 30 червня за участю МВФ, і під час телефонної розмови між сторонами минулого тижня, зазначають у міністерстві фінансів.

26 червня Наталія Яресько повідомляла, що уряд шукає можливість домовитися з міжнародними кредиторами, але не виключає ймовірності запровадження мораторію на зовнішні виплати до досягнення прийнятної угоди про реструктуризацію.

Реструктуризація частини зовнішнього боргу – одна з рекомендацій Міжнародного валютного фонду, від якого Україна очікує отримати другий транш кредиту.

Спеціальний комітет кредиторів – це об’єднання найбільших іноземних кредиторів України, яке сформували після того, як уряд України заявив про намір реструктурувати частину зовнішнього боргу України.

Комітет не підтримує ідеї українського уряду списати частину боргу і наполягає на досягненні компромісу щодо відстрочення боргових зобов’язань. Уряд, у свою чергу, неодноразово звинувачував комітет у непрозорості і неготовності домовлятися.

XS
SM
MD
LG