Доступність посилання

ТОП новини

Соболєв: «Самопоміч» не голосуватиме за децентралізацію


Єгор Соболєв
Єгор Соболєв

Фракція «Самопоміч» не голосуватиме за запропоновані президентом зміни до Конституції в частині децентралізації. Про це у кулуарах Ради заявив депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв.

«Самопоміч» не буде голосувати за зміни до Конституції, більше того, не буде підтримувати їхнє включення у порядок денний. Ми вирішили, що всі члени фракції не повинні голосувати. Не може бути вільного голосування для жодного члена фракції. Так само ми не підтримали ідею взагалі не проводити вибори у Луганській і Донецькій областях. Ми вважаємо, що там, де Україна зберегла незалежність своїх земель, – в Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, … – вибори дуже важливо провести», – сказав він.

Крім того, не голосуватиме за зміни до Конституції «Радикальна партія», заявив її лідер Олег Ляшко.

Натомість підтримати ініціативу президента готові підтримати «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка» та «Опозиційний блок».

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман відкрив пленарне засідання парламенту близько 10:15, проте одразу оголосив 30-хвилинну перерву. Близько 12:35 депутати продовжили пленарне засідання.

За словами Гройсмана, перерву було оголошено для проведення консультацій з представниками фракцій щодо порядку денного. На той час у залі зареєструвався 331 народний депутат.

Очікується, що сьогодні депутати розглядатимуть внесення змін до Конституції в частині децентралізації. Відповідно до процедури, спочатку депутати мають направити законопроект про внесення змін до Конституції на висновок до Конституційного суду.

Раніше президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради відповідний проект закону. Документ, зокрема, передбачає внести зміни до перехідних положень і закріпити, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом. Крім того, вносяться зміни, які збільшують повноваження органів місцевої влади.

XS
SM
MD
LG