Доступність посилання

ТОП новини

Сторони протистояння на сході України заявили про нові обстріли


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У прес-центрі штабу антитерористичної операції повідомили про вечірній обстріл спільними російсько-сепаратистами силами міста Авдіївки після того, як протягом дня на лінії протистояння був відносний затишок.

Як мовиться в повідомленні, обстріл був здійснений зі зброї, забороненої мінськими домовленостями, зокрема, з 17:30 – із артилерії калібру 152 міліметри. Також о 18:24 Авдіївку обстріляли з танка.

«Проросійські вбивці достеменно знають, що в місті мешкають цивільні мирні громадяни – літні люди, жінки та діти», – наголосили у прес-центрі.

Раніше, станом на 17:30, там повідомляли про відносний затишок протягом дня; крім обстрілів зі стрілецької зброї і роботи снайперів, серйозне порушення було назване лише одне – обстріл сил АТО біля села Новотошківського зі 122-міліметрової артилерії о 16:25.

Сайти донецьких сепаратистів, зі свого боку, подають заяви про вечірні обстріли з українського боку. Зокрема, вони заявляють про обстріл селища Спартак на околиці Донецька і сусіднього з ним Київського району Донецька, які розташовані неподалік донецького аеропорту, а також міста Ясинуватої біля Донецька.

Луганські сепаратисти наразі з такими заявами не виступали.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG