Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заблокувала 110 мільйонів гривень на рахунках сім’ї Януковича


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Служба безпеки України повідомляє, що заблокувала в Державній казначейській службі 110 мільйонів гривень, призначені ТОВ «МАКО – Трейдінг», власником якого є Олександр Янукович, син екс-президента України Віктора Януковича.

«Правоохоронці встановили, що до казначейської служби надійшло доручення Мін’юсту України щодо перерахування цієї суми на рахунки ТОВ «МАКО – Трейдінг». За рішенням суду 110 мільйонів були списані Державною виконавчою службою з рахунків ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» на користь структури Олександра Януковича, яка звернулася з позовом щодо стягнення боргу», – йдеться в повідомленні СБУ.

За даними спецслужби, Генпрокуратуру поінформували про ситуацію для накладення арешту на заблоковані кошти.

За даними МВС України, на початку цього року Віктор Янукович був оголошений у міжнародний розшук з метою арешту і подальшої екстрадиції в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за звинуваченням у розтраті коштів в особливо великих розмірах. Крім нього, у розшук оголосили також його сина Олександра Януковича, екс-прем’єр-міністра Миколу Азарова, екс-міністра охорони здоров’я Раїсу Богатирьову, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, колишнього керівника «Укртелекому» Георгія Дзекона.

21 липня стало відомо, що Інтерпол зняв інформацію про розшук Януковича. У МВС заявили, що це зробили тимчасово через оскарження оголошення у розшук адвокатами Януковича.

XS
SM
MD
LG