Доступність посилання

ТОП новини

Суддя КСУ каже, що його звільнили зарано і порушили Конституцію


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Віктор Шишкін, звільнений президентом із посади судді Конституційного суду, заявляє, що його звільнили раніше від встановленого законом терміну і при цьому порушили Конституцію України. Про це він сказав у коментарі газеті «День».

За словами Шишкіна, указ президента був виданий на два тижні раніше до завершення встановленого дев’ятирічного конституційного терміну для перебування на посаді судді Конституційного суду.

«Цей указ потрібно було видати або 4 серпня, або в тексті указу написати, що мене звільняють з 4 серпня, адже є конституційний термін для судді Конституційного суду – 9 років. До того ж, голова Конституційного суду пише, звертаючись до президента: «У зв’язку з поданням повідомляю, що суддя Шишкін Віктор Іванович, відповідно до п.9 ч.5 статті 126 Конституції України, 24 червня 2015 року подав заяву про відставку в зв’язку з закінченням 9-річного строку призначення». А в тексті написано, що присягу я прийняв 4 серпня 2006 року. Підкреслюю – 9-річний термін, а не 8 років, 11 місяців і 15 днів», – заявив Шишкін.

Шишкін додав, що сприйняв цей указ з великим здивуванням і пов’язує передчасне рішення про звільнення з недбалістю апарату, який працює у президента.

21 липня Порошенко своїм указом звільнив Шишкіна з посади судді Конституційного суду. Шишкіна звільнили у зв’язку з подачею заяви про відставку.

XS
SM
MD
LG