Доступність посилання

ТОП новини

Комітет виборців заявляє про несправжніх «журналістів» і «спостерігачів» на дільницях Чернігова


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Комітет виборців України повідомляє про появу осіб із фальшивими посвідченнями журналістів і спостерігачів на виборчих дільницях у Чернігові, де у неділю тривають довибори у Верховну Раду.

«На кількох дільницях з’явились невідомі особи із фальшивими посвідченнями журналістів газети Комітету виборців України «Точка зору». На місце виїхала мобільна група КВУ», – йдеться у повідомленні на сайті громадської організації.

«Комітет виборців України вимагає від керівництва Міністерства внутрішніх справ розпочати розслідування щодо присутності на виборчих дільницях по ОВО №205 псевдожурналістів спортивної зовнішності із посвідченнями журналістів газети ВГО КВУ «Точка зору», – наголосили активісти.

У Комітеті виборців нагадують, що всі спостерігачі від їхньої організації у 205-му окрузі раніше пройшли реєстрацію в окружній виборчій комісії та мають відповідні посвідчення офіційних спостерігачів. Жодного іншого офіційного посвідчення КВУ не надавалось.

«Ми розцінюємо факт появи псевдожурналістів із посвідченням газети ВГО КВУ як спробу окремих осіб реалізувати дії кримінального характеру, прикриваючись ім’ям авторитетної громадської організації. КВУ наголошує на важливості невідкладного розслідування цих справ з тим, щоб присутність псевдожурналістів спортивної зовнішності не стала механізмом зриву голосування та подальшої криміналізації виборчого процесу в ОВО №205», – йдеться у повідомленні на сайті Комітету виборців України.

Раніше громадська організація «Опора» повідомляла про численні випадки порушень на етапі виборчої кампанії у Чернігові.

У суботу журналісти фіксували у Чернігові непоодинокі групи молодих чоловіків спортивної статури. Водночас станом на 10:00 26 липня міліція не зафіксувала у Чернігові порушень громадського порядку.

Всього у 205-му окрузі на народного депутата обирається 91 кандидат.

XS
SM
MD
LG