Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: кількість загиблих на Донбасі наближається до 9 тисяч


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що кількість загиблих внаслідок конфлікту на сході України наближається до дев’яти тисяч людей. Про це Порошенко заявив в інтерв’ю The Wall Street Journal.

«Відбуваються постійні обстріли. У неділю було 70 обстрілів з позицій сепаратистів. У середньому за останні два місяці бойовики щодня здійснюють 100 обстрілів. Ці цифри нижчі, якщо порівнювати з піком конфлікту, але страждання людей досі величезні. У цілому кількість [загиблих] цивільних людей і військовослужбовців зараз наближається до дев’яти тисяч. Ніхто не міг уявити, що таке може відбуватися в центрі Європи в 21 столітті», – сказав Порошенко.

У Міністерстві оборони України 28 липня повідомили, що за час проведення антитерористичної операції на сході України загинули 2 300 військовослужбовців Збройних сил України.

В Управлінні верховного комісара ООН з прав людини повідомили, що від початку бойових дій на сході України у квітні 2014 року на Донбасі загинули понад 6,8 тисячі людей, понад 17 тисяч були поранені.

XS
SM
MD
LG