Доступність посилання

ТОП новини

МВС: копачі бурштину на Рівненщині побили міліціонерів


Двоє міліціонерів постраждали внаслідок сутичок із копачами бурштину на Рівненщині, повідомляє місцеве управління МВС.

«Опівдні 29 липня, під час обстеження місця незаконного видобутку бурштину у Дубровицькому районі, в селі Крупове на працівників міліції напали місцеві жителі, які палицями завдали їм тілесних ушкоджень. Двоє правоохоронців звернулися до місцевої лікарні із множинними забоями голови, тулуба, в одного з них зламана нога», – повідомили в міліції.

На допомогу колегам виїхали бійці спецпідрозділів роти міліції громадської безпеки особливого призначення, «Грифону» і Національної гвардії. «Втім, спецпризначенців оточила майже сотня місцевих. Один із натовпу сів за кермо автомобіля «Тойота Ленд Крузер» та поїхав просто на правоохоронців. На вимогу міліціонерів зупинитися водій не реагував і намагався здійснити наїзд на одного з них. Міліціонери вирішили застосувати спецпристрій для відстрілу гумовими кулями, після чого водій на позашляховику, рухаючись заднім ходом, на великій швидкості повернувся до натовпу», – мовиться в повідомленні.

Увечері до міліції надійшло повідомлення, що майже 300 агресивно налаштованих осіб заблокували роботу Дубровицького районного військового комісаріату. Слідчо-оперативна група встановила, що ці ж люди перекрили проїзну частину у центрі Дубровиці, поблизу райдержадміністрації, повідомили в управлінні МВС. За даними міліції, люди вимагали видати їм правоохоронців, які стріляли в позашляховик. Почалися сутички.

(Відео користувача Youtube)

«Під час масових заворушень правоохоронці затримали десятьох осіб, яких доставили до Дубровицького райвідділу міліції. На звільнення затриманих до райвідділу підійшов натовп, організований особами, які займаються незаконним видобутком бурштину», – повідомили в міліції.

«В подальшому працівники міліції затримали двох найбільш активних учасників й організаторів масових заворушень – 25- і 43-річного жителів Дубровиці і села Крупове. Опівночі натовп розійшовся, додали в МВС.

Триває розслідування.

На Рівненщині, Волині, а також частково в Житомирській області нині триває так звана «бурштинова лихоманка». Чимало місцевих жителів і приїжджих почали збагачуватися за рахунок надр. Екологи кажуть, що природа Полісся від таких дій зазнає непоправного нищення.

На початку квітня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах і проявах, які не мають промислового значення. Також у квітні в СБУ заявили про викриття механізму незаконного видобування та реалізації бурштину на Рівненщині. За даними відомства, ця схема привласнення корисних копалин завдавала значних збитків державі та призводила до поглиблення банкрутства державного підприємства «Бурштин України».

XS
SM
MD
LG