Доступність посилання

ТОП новини

Свідок у справі Сенцова-Кольченка відмовився від свідчень


Олег Сенцов (ліворуч) і Олександр Кольченко
Олег Сенцов (ліворуч) і Олександр Кольченко

Геннадій Афанасьєв, свідок у справі українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка, звинувачених у Росії в організації терактів у Криму, відмовився від попередніх свідчень.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Афанасьєв, засуджений в Росії на 7 років в аналогічній справі, заявив на засіданні Північнокавказького окружного військового суду в російському Ростові-на-Дону, що всі попередні свідчення давав під тиском.

У відповідь Сенцов і Кольченко почали аплодувати, а Сенцов прокричав «Слава Україні!» і «Свободу Афанасьєву». На що Афанасьєв відповів: «Героям слава!»

Крім того, свідок заявив, що не знайомий з Кольченком.

30 липня в суді допитали ще одного свідка у справі – Олексія Чирнія.

Афанасьєв і Чирній були заарештовані разом з Кольченком і Сенцовим, але дали свідчення, за що отримали пом’якшений термін – по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, на процесі Чирній і Афанасьєв повинні давати свідчення проти Сенцова і Кольченка.

Олега Сенцова і Олександра Кольченка заарештували в травні 2014 року. Їм загрожує 20 і 10 років ув’язнення відповідно. Обидва свою провину заперечують.

У МЗС України неодноразово повідомляли, що до затриманих кримчан російські силовики застосовували тортури, щоб домогтися від них «зізнання».

XS
SM
MD
LG