Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: із ситуацією з оформленням субсидій мають розібратися правоохоронці


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає Службу безпеки і Міністерство внутрішніх справ розібратися з причинами низьких темпів оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги в регіонах.

У Харкові після розширеної наради з участю голів ОДА східних і південних регіонів Яценюк наголосив, що в районі Салтівка цього міста, де живе 400 тисяч людей, оформлено тільки 10% належних громадянам субсидій.

«Потрібно людям пояснити, у нас є телетрансляція, що йдеться про те, що кожна сім’я може отримувати від 500 до 800 гривень щомісячно. Йдеться про те, що кожна родина не отримала з бюджету по 500 гривень, які їм виділили з бюджету. Люди отримали платіжки, держава видала гарантію про те, що ця платіжка буде скомпенсована, в більшості країни вже отримали допомогу від держави, а тут 90 відсотків не отримали допомоги. Чому? Це як диверсія, інакше не оцінюю», – заявив Яценюк.

За словами Яценюка, випадки саботування оформлення субсидій для родин є в Херсонській, Сумській, Харківській і Запорізькій областях.

За даними Мінсоцполітики України, майже два мільйони українських родин оформили субсидію на оплату комунальних послуг. Однак, за даними міністерства, попри спрощений порядок подання заявки, у кількох областях це відбувається досить повільно. Там субсидії оформили менше від половини людей, що мають таку потребу.

XS
SM
MD
LG