Доступність посилання

ТОП новини

Рішення Путіна щодо Херсонесу не мають жодної сили – міністр культури України


Національний заповідник «Херсонес Таврійський»
Національний заповідник «Херсонес Таврійський»

Міністр культури України В’ячеслав Кириленко заявляє, що рішення президента Росії Володимира Путіна про внесення заповідника «Херсонес Таврійський» до списку обʼєктів культурної спадщини Росії не мають жодної сили. Про це Кириленко написав в суботу у своєму Twitter.

«Крим – це Україна. «Херсонес Таврійський» – національний заповідник, що є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Рішення Путіна не мають жодної сили», – написав Кириленко.

1 серпня прес-служба Кермля повідомила, що президент Росії Володимир Путін доручив внести памʼятники і території Національного заповідника «Херсонес Таврійський» в Криму до Єдиного державного реєстру обʼєктів культурної спадщини народів Російської Федерації.

Заповідник «Херсонес Таврійський», розташований на території нині окупованого Росією Кримського півострова, з 2013 року є в списку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО.

Раніше Міністерство культури України просило ЮНЕСКО захистити заповідник, який в умовах російської окупації виявився недоступним для українських вчених. Крім того, Асоціація археологів України висловлювала намір звернутися до Європейської асоціації археологів із закликом не співпрацювати з російськими дослідниками, які працюють в анексованому Росією Криму.

XS
SM
MD
LG