Доступність посилання

ТОП новини

Золотий кубок Стели Захарової («СХЕМИ» | ВИПУСК № 42)


Також у випуску: Кишеньковий банк для олігархів | Інспекція державтоінспекції

«Золотий» кубок Стели Захарової

Загальний бюджет України – 500 мільярдів гривень. На весь український спорт з нього виділяється 1 мільярд. Та поки наші спортсмени бідують – і деякі з них виїжджають закордон, завойовуючи медалі вже для інших країн - ми придивилися до одного спортивного змагання, що фінансується з бюджету. Це – кубок спортивної гімнастики імені олімпійської чемпіонки Стели Захарової. Навіщо на проведення чемпіонату закуповувати DVD-диски в 25 разiв дорожче за ринкові ціни? Або брали в дорогу оренду техніку, коли її дешевше просто придбати? І це в той час, коли в єдиному в столиці професійному залі де готують гімнасток – осипається стеля. Максим Савчук - про шахрайство та марнотратство під час злиднів.


Кишеньковий банк для олігархів

Аграрний фонд – це така установа, в яку держава у 2013 році влила 5 мільярдів бюджетних гривень. Що з ними було далі? Скажімо, 2 мільярди розчинилися разом з оточенням Віктора Януковича - сумнозвісна оборудка з депозитом у банку молодого олігарха Курченка. А решта грошей? Олександр Чорновалов з'ясував, що ще півтора мільярди наразі слугують вже для інших політиків та бізгсеменів – а саме крутяться у іхніх банках за старою схемою - знову ж таки на депозитах. І поки їх несила звідти забрати – державі нема за що закупити зерно у свій стратегічний запас. Хто ці – нові фаворити, що живляться з аграрного фонду? Розслідування програми Схеми.

Інспекція державтоінспекції

Тотальна корупція в державній автоінспекції - ДАІ - це основна причина, через яку саме цей орган ліквідовують, щоб замінити на нову патрульну службу.

А поки йде реформа, старі робітники ДАІ, які поки ще працюють, чомусь досі вважають, що вони не мусять звітувати про свої доходи громадськості. Попри пряму норму закону, нам відмовили у наданні декларацій керівництва державтоінспекції. Відмова прийшла за підписом голови ДАІ - Олександра Єршова. Можливо, через те, наприклад, що сам він як ми зясували торік забув задекларувати триповерховий маєток під Києвом в якому давно проживає з родиною? Справжній стиль життя очільників ДАІ вивчав Сергій Андрушко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG