Доступність посилання

ТОП новини

Ісламісти у Сирії захопили ключове місто


Бойовики угруповання «Ісламська держава» у Сирії захопили місто Аль-Кар’ятайн, що є найбільшою перемогою ісламістів після того, як у травні вони взяли під контроль історичне місто Пальміра. Захопити Аль-Кар’ятайн, яке є ключовим, бойовикам «Ісламської держави» вдалося у результаті запеклих боїв з силами безпеки сирійського президента Башара аль-Асада.

За повідомленням Спостережної місії за правами людини у Сирії, яка базується у Британії, ісламісти взяли під контроль місто у четвер, 6 серпня, після того, як напередодні смертники атакували блокпости на вході у нього.

Густонаселене місто Аль-Кар’ятайн розташоване між Дамаском, Пальмірою і Хомсом, два останніх перебувають під контролем ісламістів. Тут проживають переважно мусульмани-суніти та християни.

Захоплення міста Аль-Кар’ятайн дозволяє ісламістам з’єднати території, які перебувають під їхнім контролем.

Після захоплення міста Пальміра, ісламісти у Сирії зазначили значних втрат у боях з курдськими бійцями «Пешмерґи», які у липні витіснили бойовиків «Ісламської держави» з міста Таль Аб’яд, відрізавши таким чином головний шлях постачання зброї і продукції для ісламістів.

Наприкінці липня турецькі винищувачі завдали авіаударів по позиціях бойовиків «Ісламської держави» у Сирії, не перетинаючи кордон.

Президент Туреччини дозволив військовим США проводити авіаудари проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Іраку та Сирії з військової бази «Інсірлік», що на південному сході Туреччини. Таке рішення було мотивоване убивством на посту біля кордону Туреччини з Сирією турецького поліцейського і терактом у південно-східній частині країни, коли загинули щонайменше 32 людини.

XS
SM
MD
LG