Доступність посилання

ТОП новини

Керівник Донеччини знову запропонував перенести місцеві вибори в усій області


Павло Жебрівський, архівне фото
Павло Жебрівський, архівне фото

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський знову запропонував перенести плановані на жовтень місцеві вибори в усій області, відклавши їх на 2017 рік.

Як сказав він в ефірі телевізійного «5-го каналу», звернення про це вже готується і буде надіслане до Центральної виборчої комісії.

Жебрівський уже виступав із такою ініціативою майже два тижні тому. На його думку, місцеві вибори в Донецькій області варто проводити після здійснення адміністративно-територіальної реформи. Нині ж, в умовах війни, люди деморалізовані, і про їхній вибір говорити важко, вважає він.

Схожу думку висловлював раніше і голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука: він так само пропонував перенести місцеві вибори на всій території області на 2017 рік, зазначивши, що нині серед мешканців прифронтових територій є чимало прихильників сепаратистів.

Натомість у Центральній виборчій комісії виступали за проведення місцевих виборів уже нині на всій підконтрольній Києву території Донецької і Луганської областей. Із такою позицією виступали раніше, зокрема, голова ЦВК Михайло Охендовський.

У четвер, 6 серпня, президент Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори. Ці вибори мають відбутися 25 жовтня. При цьому ЦВК має визначити, в яких частинах Донеччини й Луганщини ці вибори можна провести, а в яких ні.

XS
SM
MD
LG